Home
US blokkade bedreigt Cuba
Tuesday 25 October 2016
De laatste tijd hoor je veel over stappen die Obama neemt om de blokkade tegen Cuba af te schaffen. Helaas is de praktijk dat er wel veel woorden zijn maar weinig daden. Het Congres blokkeert iedere verlichting van de blokkade. Wat is de stand van zaken en wat betekent de blokkade in de praktijk?
Laatst bijgewerkt op ( Tuesday 25 October 2016 )
Lees meer...
 
Orkaan Matthew treft de Caraïben.
Monday 10 October 2016

Afgelopen dinsdag heeft de orkaan Matthew de Caraïben getroffen. Op Haïti heeft de orkaan inmiddels 1000 doden geëist, dreigt een hongersnood en zien de autoriteiten zich gedwongen tot massagraven over te gaan, zelfs in Miami zijn doden gevallen. Op Cuba zijn geen doden maar is er wel grote economische schade. Toch lees ik in onze mainstream media helemaal niets over solidariteitsacties met dit eiland. De Cubaanse bevolking is zwaar aangeslagen maar toont haar wilskracht en komt massaal naar de Oostkant van het eiland om de getroffen broers en zusters te helpen de gevolgen te boven te komen.  

Laatst bijgewerkt op ( Wednesday 12 October 2016 )
Lees meer...
 
Bijna 10 miljoen mensen leren lezen en schrijven
Monday 12 September 2016
Cuba helpt mensen overal ter wereld om te leren lezen en schrijven. Op dit moment zijn 9.8 miljoen mensen geholpen met de `yo si puede´ (ja, ik kan) methode, heeft de Cubaanse Minister van Onderwijs aan de UNESCO gerapporteerd.  
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 4 van 52
© 2016 Cubadefend | informatie over socialistisch Cuba
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.